Bursa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri)

Doruk Hastaneleri, Çekirge ve Yıldırım Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü tecrübeli uzmanlardan oluşan ekibiyle çocuklara özel düzenlenmiş ileri teknolojiyle donatılmış poliklinik ,yataklı servis ve yenidoğan yoğun bakım üniteleriyle, tanı ve tedaviye yönelik her türlü hizmeti vermektedir.

Anne karnındaki hayattan itibaren kadın doğum uzmanlarımızca izlenmeye başlayan bebekler doğumdan sonra çocuk ünitemizde takibe alınmaktadır. Büyüme ve gelişme ,motor ve zihinsel gelişim takibi, beslenme takibi, koruyucu hekimlik ve aşılama programları ile birincil korumaları sağlanmaktadır. Aşılama programı Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü önerileri göz önüne alınarak yapılmaktadır.

Bebek dostu Hastane olmanın tüm gereklerini özenle yerine getiren ünitemizde emzirme hemşirelerimizin ve emzirme danışmanlığı eğitimi almış çocuk doktorlarımızın desteğiyle, anne ve bebeğin bu hassas dönemini daha kolay geçirmeleri sağlanmaktadır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ne yapar?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, doğumdan, 18. yaşa kadar olan çocukluk ve ergenlik döneminin sağlıklı gelişimi ve hastalıkları ile ilgilenen dahili tıp branşıdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, altı yıllık tıp fakültesi eğitiminin üzerine dört yıl Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimi alır. Çocukluk dönemi her ne kadar 0-18 yaş gibi hayatın geniş bir dönemini kapsasa da, yenidoğan dönemi (0-28 gün), bebeklik dönemi (ilk 12 ay), çocukluk dönemi (1-12 yaş), ergenlik dönemi (12-18 yaş) normal gelişim süreci ve hastalıkları çok farklılık arz eder.  Denilebilir ki Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşı insan hayatının en hızlı değişikliklerinin gerçekleştiği dönemi takip eder. 

Çocuk hastalıkları hangi yaşa bakar?

Genellikle ebeveynlerin tereddüt ettikleri konu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları’na çocukları hangi yaşa gelene kadar başvuracaklarıdır. 18 yaşından gün almamış her birey Çocuk Hastalıkları’na başvurabilir. Ancak ergenliğin yaş aralığı bireyden bireye değiştiği için bir çok kişi 18 yaşından önce ergenlik sürecini tamamlamış ve erişkin fizyonomisine sahip olmuş bulunmaktadır. Bazı sağlık kurumları Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşında 16. yaşa kadar bakmaktadır. Doğru olan, tereddüt durumunda kuruma danışmaktır. Ancak, 18 yaşa kadar Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları’na gitmek hata değildir. 

Pediatri nedir?

Pediatri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşının Latince adıdır. Branş hekimine de pediatrist denir.Pediatri, 0-18 yaş arası çocukların sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir. Dahili bir tıp branşıdır.

Çocuk Hastalıkları bölümleri nelerdir?

Çocuk Hastalıkları bölümleri olarak adlandırılan tıbbi branşların bir kısmı üst ihtisastır, yani Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasını tamamladıktan sonra ayrı bir sürede yapılan üst uzmanlık eğitimi gerektirir. Bazıları da ihtisastır, yani tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisası yapmayı gerektirmeden eğitimi alınır. Bazı bölümlerse ayrı bir ihtisas olarak alınmayarak bütün Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ilgilenir. Çocuk Hastalıkları bölümleri şunlardır:

  • Neonatoloji
  • Çocuk nörolojisi
  • Çocuk kardiyolojisi
  • Çocuk endokrinolojisi
  • Çocuk allerjisi
  • Çocuk nefrolojisi
  • Çocuk hematolojisi
  • Çocuk psikiyatrisi
  • Çocuk gastroenterolojisi
  • Çocuk romatolojisi

    Doruk Hastaneleri olarak sunduğumuz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşımız ile alakalı detaylı bilgi almak isteyen hastalarımız 444 0 455 numaralı telefon hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
     
Paylaş

Bursa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri) Doktorları

Çocuklarda Gastroenterit Nedir?

Menenjit Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Oyuncaklar Çocuklara Zararlı Mı?

Hastaneler